VIIKKO 1

MAANANTAI

15 minuutin kehoa avaava lempeä aamuharjoitus

Harjoituksen tavoite: Aloitamme summer challengen lempeällä aamuharjoituksella jonka tavoitteena on avata kehoa ja ratsastajalle tyypillisiä rintarangan ja lantion alueen jähmeyksiä. Tämä näkyy rennompana jalkana satulassa ja sinun on helpompi seurata mukana hevosen liikkeissä.


Välineet: Pehmeä alusta esim joogamatto

TIISTAI

Tavoite tehtävä

Janalla 1-10, edustaa numero 10 sinun tavoitteesi täyttymistä.

  • Missä kohden janaa koet nyt olevasi?
  • Mitä vaaditaan, jotta siirtyisit yhden askeleen eteenpäin?

6.6 TIISTAI KLO 09:00-09:30

Treenin tavoite: Lempeä, kehoa avaava liikkuvuusharjoitus + aamukahvihetki yhdessä
Välineet: Joogamatto tai muu vastaava pehmeä alusta

Huom. Meillä haasteita liven tallenteen kanssa ja teemme parhaamme, että saisimme sen teille pian! Laitan tähän teille näkyviin korvaavaksi harjoitukseksi meidän mobility valmennuksesta kehoa avaavan aamuharjoituksen!

KESKIVIIKKO

15 minuutin istunnan symmetriaa kehittävä treeni

Harjoituksen tavoite: Tavoitteenamme on tuoda istuntaasi symmetrisyyttä vahvistamalla kehon lateraalilinjaa ja ratsastajan istunnan vinoudelle tyypillisiä ongelmakohtia. Treeni tuntuu varmasti coressa ja pakaroissa!


Välineet: Pehmeä alusta esim joogamatto

TORSTAI

Kofeiini ja unen laatu

Kofeiinilla kestää kauan poistua täysin elimistöstämme ja klo 14 jälkeen nautitut kofeiiniannokset ovat elimistössämme vielä jos yritämme klo 22 mennä nukkumaan.

Tällä voi olla heikentäviä vaikutuksia unenlaatuun ja varsinkin jos kamppailet uneen liittyvien haasteiden kanssa kannattaa kofeiinin ajoitukseen kiinnittää huomiota ja suosia aamupäivää ajankohtana kahvihetkille!

PERJANTAI

Podcast suositus + kävelylenkki

Tämän viikon podcast suosituksena on kaksi lyhyttä jaksoa, jossa unitutkija Matthew Walker kertoo kofeiinin vaikutuksista uneen!

Osa1 (11min)

Osa 2 (10min)

Nappaa kuulokkeet korville ja ota 21 minuutin mittainen reipas kävelylenkki podcastin kanssa!

LAUANTAI

20 minuutin lantion aluetta & keskivartaloa vahvistava treeni

Harjoituksen tavoite: Lantion ja keskivartalon alueen hahmotuksen parantaminen ja vahvistaminen ovat meille ratsastajille yksi tärkeimpiä oheisharjoittelun osa-alueita, koska sillä on välitön vaikutus meidän istuntaamme.


Välineet: Pehmeä alusta esim joogamatto

SUNNUNTAI

Ruokakauppa ja foodprep

Käytä 1-2 tuntia siihen, että valmistelet itseäsi onnistumaan tulevalla viikolla säännöllisessä ateriarytmissä ja terveellisessä ruokavaliossa.

Psst! Arkiruokavinkki – super helppo & maukas wokki!

600g kanaa tai 2pkt tofua
1 parsakaali
4 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 paprika
(tai 1 pussi valmiita wok vihanneksia)
2 spice up chow mein kastike
2 levyä riisinuudeleita

Paista ja mausta kanat / tofu haluamallasi tavalla. Pilko vihannekset ja kypsennä niitä pannulla (tai sulata pakastevihannekset pannulla). Keitä nuudelit. Sekoita kaikki ainekset sekä chow mein kastike keskenään – valmis!