TESTAA LIIKKUVUUTESI JA SEURAA KEHITYSTÄSI

LIIKKUVUUSTESTIT

Aloita valmennus testaamalla liikkuvuutesi! Olemme rakentaneet yksinkertaisen testin, jonka avulla sinun on helppo seurata omaa edistymistä valmennuksen myötä.

Nilkan liikkuvuustesti
Riittävä nilkan liikkuvuus on tärkeää ratsastajan tasapainon ja jalustimen kontaktin takia. Kontakti jalustimeen, jalkaterän ja nilkan alueen toiminta rakentavat pohjan tasapainoiselle istunnalle. Liian jäykkä nilkka vaikuttaa heikentävästi tasapainoon ja jalkaterän toimintaan. 

Hartiarenkaan / rintarangan / olkanivelen ulkokierron liikkuvuustesti
Olkanivelen, solisluun ja lapaluun muodostamaa kokonaisuutta kutsutaan hartiarenkaaksi ja myös rintarangan liikkuvuus on isossa roolissa kun puhutaan toimivasta hartiarenkaasta ja ratsastajan istuntaa ajatellen esimerkiksi luonnollisen hyvästä ryhdistä. Rajoittunut rintarangan ojennus tai olkanivelen liikkuvuus voi heikentävästi vaikuttaa ratsastajan ryhtiin sekä altistaa olkapään alueen kiputiloille.

Seinäkyykkytesti
Seinäkyykkytesti mittaa toiminnallisesti nilkan, lonkan ja rangan liikkuvuutta. Ratsastajalle on äärimmäisen tärkeää saavuttaa ja ylläpitää riittävää lonkan alueen liikkuvuutta. Rajoittunut liikkuvuus lonkan alueella vaikuttaa heikentävästi ratsastajan istuntaan ja sitä kautta esimerkiksi apujen käyttöön.