ESIMERKKI VIIKKORUNKO

Oletko jo kirjannut kalenteriin minä päivänä, monelta ja missä aiot treenata?

Suunnittelulla on tutkitusti yksi tärkeimmistä rooleista uusien tapojen rakentamisessa sekä asioiden aikaansaamisessa. Esimerkki viikkorunko on selkä esimerkki siitä, miten treenejä voisi omaan arkeen rytmittää.

Kun suunnittelet omaa viikkoasi huomioi seuraavat asiat:

  • Aloita treenirutiinin rakentaminen kahdesta pääharjoituksesta ja lisää kolmas treeni viikkoon sitten kun sinusta tuntuu, että kahden treenin rutiini on vahvalla pohjalla.
  • Maksimissaan kaksi treenipäivää putkeen, tämän jälkeen ainakin yksi välipäivä ennen viikon mahdollista kolmatta harjoitusta.
  • Voit lisätä/vähentää treenien / liikkeiden kuormittavuutta valitsemalla erilaisista liikevariaatioista jotka esitellään tekniikkavideoilla. Jos sinulla jää jotain kysyttävää, laita rohkeasti Lauralle viestiä FB-ryhmässä.
  • Painojen valinta liikkeisiin: Osa liikkeistä on sinulle varmasti uusia ja siksi on tärkeää aluksi keskittyä oikeaan suoritustekniikkaan. Olisi hyvä, että ensimmäisissä treneeissä sinulla on fiilis painoilla tehtävien liikkeiden jälkeen, että jokaisessa sarjassa sinulla jää 2 toiston verran hyvällä, hallitulla tekniikalla tehtyjä toistoja “pankkiin”. Kun liikkeet tulevat tutummaksi, voit lisätä viikkotasolla painoja ja näin säilyttää harjoittelun progressiivisuuden eli nousujohteisuuden.
  • Treeniohjelman voi ja se kannattaa toistaa uudelleen kun pääset ensimmäisen kuuden viikon jakson loppuun asti. Uusi kierros mahdollistaa sen, että pääset haastamaan itseäsi liikkeissä vielä paremmin kun liikkeet ovat sinulle tutumpia ja niiden suorittaminen tulee automaattisemmin.